Yin yoga
Je bevindt je hier Home > Yoga > Yin Yoga

Yin yoga

Yin yoga is een combinatie van hatha yoga, chinese geneeskunde, taoïstische filosofie én boeddhistische meditatie technieken. In tegenstelling tot de meer dynamische vormen van yoga is het doel van yin yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen.

Bij deze zachte yoga les - die voornamelijk bestaat uit zittende of liggende houdingen - worden poses langere tijd aangehouden - zo’n 3-5 minuten - waardoor het bindweefsel kan verstevigen en herstellen.

Yin yoga heeft een meditatief en rustgevend effect doordat de aandacht gericht blijft op de lichamelijke sensaties die naar boven komen en de reacties daarop vanuit de geest. Het geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen én leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Deze les is ook geschikt als bijdrage aan het herstel van ziekte, stress- of vermoeidheidsklachten. Om de houdingen comfortabel te maken en het therapeutisch effect te versterken, worden ze ondersteund door kussens, blokken, riemen en dekens.

Ellen Filius, docente voortgezet onderwijs

Elke week kijk ik uit naar mijn uurtje yin yoga. Fijne oefeningen, deskundige begeleiding en dat op het mooiste plekje van Vianen. Mijn lijf voelt beter dan het ooit heeft gedaan. Een verslaving is geboren!

Beginnen met Yoga

Small group lessen vanaf € 5, - !

Bij WISE yoga draait alles om kwaliteit, wij onderscheiden ons door; kleinschalige groepen, veel persoonlijke aandacht, professionele coaches. Volg nu yoga, pilates én meditatie voor maar € 5, - per les.Bekijk hier onze tarieven »
WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'