Veelgestelde vragen
Je bevindt je hier Home > Studio > Veel gestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veel gestelde vragen omtrent de lessen bij WISE yoga. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

Ik wil starten met yoga of pilates, waar moet ik beginnen?

Als je beginner bent dan raden we je aan om mee te doen met ons speciale introductie programma zodat je de basis beginselen leert van yoga of pilates en je daarna goed door kunt stromen in één van onze lessen. Op onze event pagina vind je de startdata van deze programma’s. Wil je liever direct beginnen? Maak dan gebruik van de WISE introductie kaart, deze kaart geeft je recht op 10 groepslessen, zodat je verschillende stijlen en docenten naar eigen keuze kunt uitproberen. Gaat jouw voorkeur toch liever uit naar een proefles? Dan kun je die voor €10,- komen volgen. Als je jezelf direct inschrijft na de proefles, is deze les gratis.

Kan ik met alle lessen meedoen, of moet ik lenig zijn en ervaring hebben?

In principe kan iedereen meedoen met onze lessen. Het voordeel van het beoefenen van yoga of pilates is dat je er juist leniger van wordt! Het is echter wel zinvol om van te voren te bespreken welke lessen voor jou geschikt zijn. Ben je beginner, dan raden wij andere lessen aan dan voor gevorderden. Op ons lesrooster staat aangegeven op welk niveau de lessen worden gegeven. Als je twijfelt geven we je hierover graag een persoonlijk advies.

Moet ik mezelf van te voren aanmelden?

Ja, aanmelden is verplicht. Aangezien kwaliteit en persoonlijke aandacht bij ons voorop staat werken wij met groepen van maximaal 10 personen, waardoor de lessen ook sneller vol zitten. Als je jezelf van te voren aanmeld kunnen wij met 100% zekerheid een plek in de door jou gekozen les garanderen.

Wat voor kleding trek ik aan naar een les?

Om goed te kunnen bewegen is het van belang om comfortabele (sport) kleding te dragen. Sportschoenen zijn niet nodig aangezien de lessen op blote voeten en op sokken worden gedaan. Wij raden het af om sieraden en horloges te dragen. Tijdens de eindontspanning kun je wat afkoelen, neem daarom ook een vest, trui of sweater mee. Aangezien er in onze studio geen kleedkamers aanwezig zijn kun je jezelf het beste thuis omkleden.

Heb ik een eigen yoga mat nodig?

Er zijn yoga matten aanwezig in de studio. We adviseren je echter, wanneer je regelmatig naar de lessen komt, een eigen yoga mat aan te schaffen. De juiste mat is heel persoonlijk en zal je helpen in je practice. Matten zijn verkrijgbaar bij WISE yoga.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Er zijn kleine kluisjes aanwezig voor het opbergen van waardevolle spullen zoals portemonnee, sleutels en telefoon. Wij adviseren je om grote sporttassen thuis te laten en alleen het hoogstnodige mee te nemen zodat de onze studio sereen blijft.

Hoe bereid ik me voor op een les?

Zorg ervoor dat je lichaam en voeten altijd schoon en gewassen zijn. Sterke lichaamsgeuren, zoals zweet, rooklucht of overheersende parfum, kunnen storend zijn voor de mede deelnemers. Wij adviseren om 2 uur voor de les geen zware maaltijden te eten, als je trek hebt eet dan bijvoorbeeld fruit. Drink voor en na de les voldoende water. Alle lessen starten op tijd, graag 10 minuten voordat de les begint aanwezig zijn.

Moet ik me inschrijven voor een vaste les of kan ik verschillende lessen volgen?

Met een WISE lidmaatschap kun je vaste lessen reserveren, zodat je altijd gegarandeerd bent van een plek. Kun je een keer niet komen dan is er altijd een mogelijkheid om ergens anders in te halen. Wil je liever geen ‘vaste’ les reserveren, dat kan ook, we kijken dan samen naar goede mogelijkheden voor jou, bij verschillende docenten en/of lessen.

Hoe vaak adviseren jullie mij om yoga of pilates lessen te volgen?

Om alle positieve effecten te ervaren adviseren wij je om minimaal 2 tot 3 lessen per week te komen volgen. Hierdoor krijg je niet alleen een gezonder & sterker lichaam maar ook een evenwichtige en kalme geest waar je in het dagelijkse leven veel profijt van zult hebben.

Ik heb gezondheidsklachten, kan ik wel meedoen?

Indien je gezondheidsklachten hebt, laat het je docent(e) dan op tijd weten zodat oefeningen voor jou daarop aangepast kunnen worden. Als je menstrueert adviseren wij om de cyclus van je lichaam te respecteren, het wat rustiger aan te doen en de omgekeerde houdingen en achterover buigingen te vermijden.

Welke lessen zijn geschikt als ik zwanger of net bevallen ben?

Als je zwanger bent of net bevallen kun je meedoen met easy yoga, recovery yoga of easy pilates. Overleg in elk geval met de docent(e) zodat oefeningen daarop aangepast kunnen worden. Ook worden er regelmatig specifieke pilates of yoga zwangerschapscursussen gegeven in onze studio. Wil je meer persoonlijk advies, neem dan contact op met onze studio.

Hoe kan ik een geboekte les annuleren?

Een gereserveerde groepsles kan kosteloos worden geannuleerd tot 8 uur voor aanvang van de les via de website en/of mail! Annuleringen die korter dan 8 uur van te voren gedaan worden zullen volledig in rekening worden gebracht.

Zijn jullie met school vakanties en feestdagen geopend?

Tijdens schoolvakanties en/of nationale feestdagen hanteren wij een aangepast rooster of is onze studio gesloten, dit maken wij ruim van te voren bekend op onze website.

 

Beginnen met Yoga
Beginnen met Pilates

Small group lessen vanaf €5, - !

Bij WISE yoga draait alles om kwaliteit, wij onderscheiden ons door; kleinschalige groepen, veel persoonlijke aandacht, professionele coaches. Volg nu yoga, pilates én meditatie voor maar €5, - per les. Bekijk hier onze tarieven »

Vergader met jezelf


WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'