Tai chi/Qigong
Je bevindt je hier Home > Yoga > Tai chi/Qigong

Tai chi/Qigong

Tai Chi bestaat al meer dan 4000 jaar en bestaat uit een chinees systeem van oefeningen. Van oorsprong maakt het deel uit van de krijgskunsten, maar tegenwoordig wordt het vooral toegepast om via ‘beweging tot meditatie’ te komen.

Door langzame bewegingen worden lichaam, ademhaling en bewustzijn één geheel. Er wordt veel nadruk gelegd op concentratie en correcte houding. Dit systeem van oefeningen is echt op de binnenkant gericht, oftewel het innerlijk bewustzijn wordt hierbij getraind.

Door tai chi leer je weer te luisteren naar je eigen lichaam met als resultaat: meer bewustwording. Door de manier van staan, bewegen en ademen onder de loep te nemen, kun je hier veel baat bij hebben in je dagelijks leven. Naarmate je vaker tai chi beoefent zul je steeds meer over jezelf ontdekken.

Qigong is gebaseerd op dezelfde principes als tai chi, het brengt je weer helemaal in balans en geeft enorm veel ontspanning. Als we het over tai chi hebben, bedoelen we ook vaak qigong. Qigong betekent letterlijk: het opwekken van energie. Je kunt hierbij een meditatieve staat bereiken door de rustige bewegingen. De zachte en ontspannende oefeningen zijn makkelijk te leren.

Tai chi light

Tai Chi Light is een bijzondere vorm van Tai Chi. Het staat voor zachte bewegingen, waarbij het lichaam op een speelse manier gerekt en gestrekt wordt.

Deze lesvorm is speciaal ontwikkeld voor zowel jonge mensen met een beperking, maar ook voor ouderen die zich wat strammer en stijver voelen. Het is dus voor iedereen die zich beperkt voelt in het bewegen, of voor wie een reguliere les net wat te zwaar is.

Ook geschikt voor mensen met een aandoening, zoals bijvoorbeeld: artrose, fibromyalgie, reuma, MS, ME, hart- en longproblemen en/of stress gerelateerde klachten.

Tai Chi Light is een prima manier om jezelf te helpen meer bewegingsvrijheid te verkrijgen en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Beginnen met Yoga

Small group lessen vanaf € 5, - !

Bij WISE yoga draait alles om kwaliteit, wij onderscheiden ons door; kleinschalige groepen, veel persoonlijke aandacht, professionele coaches. Volg nu yoga, pilates én meditatie voor maar € 5, - per les.Bekijk hier onze tarieven »
WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'