Wat is meditatie?
Je bevindt je hier Home > Yoga > Meditatie > Wat is meditatie?

Wat is meditatie?

Binnen onze yoga school besteden we veel aandacht aan meditatie. Onder begeleiding van professionele coaches bieden wij meditatie- en mindfulness lessen, trainingen & cursussen, maar ook organiseren we regelmatig inloop- , geleide-, en volle maan meditaties.

In tijdschriften, kranten en op de tv, iedereen heeft het er wel over. Maar wat is mediteren, hoe werkt het en hoe kun je het leren?

Meditatie is in essentie opnieuw leren ontspannen waardoor je beter in je vel komt te zitten. Als je mediteert maak je verbinding met je innerlijk centrum -het stille midden- zodat je meer vanuit het 'hier en nu' kunt leven. Meditatie kan de overgang van 'denken en doen' naar alleen 'zijn' in werking zetten, wat ertoe leidt dat je een ander bewustzijnsniveau gaat ervaren en je geest op een natuurlijke wijze tot diepe rust komt.

Meditatie heeft meetbare effecten op het brein. Er is ontdekt dat mensen na 3 maanden van meditatie makkelijker hun aandacht konden verdelen over prikkels uit hun omgeving en meer stress bestendig waren. Ook de werking tussen de hersenhelften verbetert.

Ben jij op zoek naar meer innerlijke rust óf wil je opnieuw contact maken met jezelf? Wij nemen je mee op ontdekkingsreis en laten jou ervaren dat werkelijk ‘geluk’ in jezelf zit en niet er buiten. Mediteren verrijkt echt je leven!

Navigeer in bovenstaand menu voor onze meditatie- en mindfulness lesvormen!

Enkele voordelen van meditatie

stress-reductie meer welzijn
meer innerlijke rust immuunsysteem ondersteunend
diepe ontspanning vreugdevoller/intenser leven
betere concentratie & focus inzicht in jezelf
verlichten/voorkomen van fysieke klachten betere nachtrust

 

 

Mira Blokker, medewerker UWV

Meditatie geeft mij elke keer weer een bijzondere ervaring, die ik graag wil behouden. Je komt in staat om het denken los te laten en een toeschouwer te zijn, dat geeft rust in mijn hoofd. Omdat ik in dit jachtige bestaan vaak niet de tijd neem voor mezelf ben ik hier heel sereen gelukkig mee.

Small group lessen vanaf € 5, - !

Bij WISE yoga draait alles om kwaliteit, wij onderscheiden ons door; kleinschalige groepen, veel persoonlijke aandacht, professionele coaches. Volg nu yoga, pilates én meditatie voor maar € 5, - per les.Bekijk hier onze tarieven »
WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'