Pilates
Je bevindt je hier Home > Pilates > Pilates

Pilates

Pilates is ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates, een gedreven en briljant docent, die zijn methode ‘The Art of Contrology’ noemde. Hij geloofde in de kracht van de geest om het lichaam te beheersen én in de kracht van het lichaam om de geest te ondersteunen.

Pilates is een mind-body training; het gaat om bewegen met een hoge mate van concentratie, beheersing en ontspannen ademhaling. Resultaat is: sterke spieren, verbeterde lichaamshouding en verhoogde lichaamsbewustheid. Tijdens deze les wordt regelmatig gewerkt met toning balls, elastieken, ringen, en ander klein materiaal. De les eindigt altijd met een heerlijke ontspanningsoefening!

Wereldwijd wordt Pilates door artsen, specialisten en fysiotherapeuten aanbevolen als een belangrijke vorm van bewegen. Het werkt als therapie voor het verminderen van pijn- en rugklachten en het wordt ingezet bij revalidatie.

Pilates light

Pilates light is een zachte vorm van pilates, geschikt voor diegenen die op een ontspannen, mindful manier willen werken aan lichaam & geest.

 

Rebekka van Rij, tekstschrijver/eindredacteur van De Taalsmederij

Pilates is voor mij de perfecte manier om aan mijn spieren te werken, want ze worden allemaal intensief getraind. De oefeningen zijn toegankelijk, maar wel lekker pittig. Een lekker en gezellig sportief uurtje met een fijne ontspanningsoefening achteraf.

Beginnen met Pilates

Small group lessen vanaf € 5, - !

Bij WISE yoga draait alles om kwaliteit, wij onderscheiden ons door; kleinschalige groepen, veel persoonlijke aandacht, professionele coaches. Volg nu yoga, pilates én meditatie voor maar € 5, - per les.Bekijk hier onze tarieven »
WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'