Wat is pilates?
Je bevindt je hier Home > Pilates > Wat is pilates?

Wat is pilates?

Pilates is ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates, een gedreven en briljant docent, die zijn methode ‘The Art of Contrology’ noemde. Hij geloofde in de kracht van de geest om het lichaam te beheersen én in de kracht van het lichaam om de geest te ondersteunen.

Binnen de Pilatesmethode starten de bewegingen altijd vanuit het lichaamscentrum –de powerhouse- zo worden er meerdere spiergroepen tegelijkertijd aangesproken, en wordt het lichaam als één geheel en in balans ervaren. Alles op het ritme van de eigen ademhaling en zéér bewust: met concentratie, controle, coördinatie, flow en precisie. Dit zorgt voor een goede stabiele lichaamshouding, sterke spieren en meer flexibiliteit.

Wereldwijd wordt Pilates door artsen, specialisten en fysiotherapeuten aanbevolen als een belangrijke vorm van bewegen. Het werkt als therapie voor het verminderen van pijn- en rugklachten en het wordt ingezet bij revalidatie.

Als je regelmatig traint, kan pilates geweldige resultaten opleveren. Het stelt je in staat om op je eigen tempo vooruitgang te boeken en is voor elk niveau geschikt.

Wat zijn de effecten van Pilates

goede lichaamshouding betere conditie, meer energie
stabiele en soepele wervelkolom minder stress
sterk en krachtig lichaam diepe ontspanning, beter slapen
meer flexibiliteit & souplesse bloedcirculatie verbetert
verbetert coördinatie & balans sterker lichaamsbewustzijn

Ellen Filius, docente voortgezet onderwijs

Elke week kijk ik uit naar mijn uurtje Pilates. Fijne oefeningen, deskundige begeleiding en dat op het mooiste plekje van Vianen. Mijn lijf voelt beter dan het ooit heeft gedaan. Een verslaving is geboren!

Beginnen met Pilates

Small group lessen vanaf € 5, - !

Bij WISE yoga draait alles om kwaliteit, wij onderscheiden ons door; kleinschalige groepen, veel persoonlijke aandacht, professionele coaches. Volg nu yoga, pilates én meditatie voor maar € 5, - per les.Bekijk hier onze tarieven »
WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'