Onze studio ook voor 65+-ers
Je bevindt je hier Home > Events & Retreats > Nieuws > Onze studio ook voor 65+-ers

WISE nieuws

Onze studio ook voor 65+-ers

Bij WISE yoga geven we geen speciale lessen voor de 65+-er maar is iedereen welkom om een lichtere vorm van yoga of tai chi te komen volgen. Onze ervaring is dat het juist heel erg leuk is om diverse leeftijden bij elkaar te voegen in een les. Mensen met of zonder klachten, het blijft per persoon verschillend......

Tai chi Light of Hatha yoga light zijn vormen die wij aanbieden, voor ieder toegankelijk. Ook voor mensen met lichamelijke beperkingen.

Deze lessen zijn een mooie ondersteuning om op een gezonde manier ouder te worden en aandacht te blijven geven aan je lichaam, geest en ziel.

Hatha yoga light

Een aangepaste hatha yoga is een les met ontspanning, en veel persoonlijke aandacht. Zo kan een persoonlijk schema deel uitmaken van deze sessies. Ongedwongen, niets overhaast. De houdingen (asana's) hebben een helende werking op lichaam en geest, daarnaast kan deze les veel betekenen op het gebied van flexibiliteit en balans.

De les is als volgt opgebouwd

  • ademhalingsoefeningen/meditatie technieken
  • asana's, houdingen en oefeningen en aangepaste zonnegroeten
  • eindontspanning
  • afsluiting met thee

Tai chi light

Tai Chi Light is een bijzondere vorm van Tai Chi. Het staat voor zachte bewegingen, waarbij het lichaam op een speelse manier gerekt en gestrekt wordt. Deze lesvorm is speciaal ontwikkeld voor zowel jonge mensen met een beperking, maar ook voor ouderen die zich wat strammer en stijver voelen. Het is dus voor iedereen die zich beperkt voelt in het bewegen, of voor wie een reguliere les net wat te zwaar is.

Ook geschikt voor mensen met een aandoening, zoals bijvoorbeeld: artrose, fibromyalgie, reuma, MS, ME, hart- en longproblemen en/of stress gerelateerde klachten. Tai Chi Light is een prima manier om jezelf te helpen meer bewegingsvrijheid te verkrijgen en je kwaliteit van leven te verbeteren.

Wanneer

Hatha yoga light: elke dinsdag van 9:00-10:15
Tai chi light: elke maandag van 10:15-11:30

Meld je hier aan voor een proefles óf bel voor meer informatie naar 06-47908288!

 

 

 

Door WISE yoga | geplaatst op 15 januari 2017Deel dit bericht!

WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'