Nieuwe lesvormen in 2015!
Je bevindt je hier Home > Events & Retreats > Nieuws > Nieuwe lesvormen in 2015!

WISE nieuws

Nieuwe lesvormen in 2015!

Gezondheid, beweging en ontspanning!

In 2015 komen we met nieuwe lesprogramma's binnen ons rooster. Tai chi, Qigong, Ashtanga yoga en Yin yang yoga zijn enkele stijlen gericht op het in balans brengen van lichaam, geest en ziel.

Onze vaste docenten Manon Kosterman en Antoinette Lazova gaan de Ashtanga yoga en Yin yang yoga lessen geven. Daarnaast zijn wij ontzettend blij met onze nieuwe docent Hans Busker die de Tai chi en Qi gong lessen op zich gaat nemen.

Tai chi en Qigong

Tai Chi is een vechtkunst, en heet voluit Tai Chi Chuan. Het is gebaseerd op precies dezelfde principes als Qigong en is supergezond, brengt je weer helemaal in balans en geeft enorm veel ontspanning. Als we het over Tai Chi hebben, bedoelen we vaak ook Qigong. Soms wordt Qigong een opwarm-oefening voor Tai Chi genoemd. In feite zou je kunnen zeggen dat Qigong de moeder van Tai Chi is. Sommige van de gezondheidsoefeningen zijn duizenden jaren oud.

Qigong betekent letterlijk: het opwekken van energie. Het is een soort slow motion bewegen waardoor je een meditatieve staat bereikt.  De 'zachte' en 'ontspannende' oefeningen zijn makkelijk te leren. Het is geschikt voor iedereen en absoluut blessurevrij.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga is een dynamische en vloeiende vorm van hatha yoga en wordt op de traditionele manier gegeven- aandachtig, gefocust, en genietend. In deze les leer je yogahoudingen te 'verdiepen' doordat we werken met een vaste reeks opeenvolgende houdingen -de primary series- vanuit het ashtanga yoga systeem. De adem verbindt het lichaam met het diepste van de geest-de ziel. De fysieke inspanning zorgt voor het vergroten van je innerlijke kracht. De specifieke ujjayi ademhaling wordt gebruikt als focus en helpt je de energiestromen in het lichaam te intensiveren.

Yin yang yoga

Wil je werken aan spieren, gewrichten en verstilling dan is deze yin yang yoga les wellicht geschikt voor jou. In deze les werken we met alle kwaliteiten. Actieve, dynamische bewegingen (yang) zorgen voor een krachtig en vitaal lichaam. De yin houdingen, die wat langer vastgehouden worden, richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondon gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf!  

Inschrijven?

Meer informatie of inschrijven voor deze lessen? Neem dan contact met ons op; info@wiseyoga.nl

Door WISE yoga | geplaatst op 16 december 2014Deel dit bericht!

WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'