5-weekse cursus zwangerschapsyoga
Je bevindt je hier Home > Events & Retreats > Events > 5-weekse cursus zwangerschapsyoga

WISE Events

5-weekse cursus zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is ideaal om je zowel lichamelijk als mentaal voor te bereiden op de bevalling. Het kindje in je buik groeit elke dag en voor je het weet is het al zo ver. De meeste vrouwen beginnen meestal in het 2e trimester met yoga, maar je kunt elk moment starten. Er is echt een hoop wat je kunt leren om de bevalling een handje te helpen.

Tijdens deze cursus van 5 zaterdagen, die wij starten op zaterdag 17 maart van 10.00-12.00 uur, wordt het lichaam sterker en bereid je je mental en fysiek voor op de bevalling. Door yoga word je je bewuster van het lichaam, flexibeler en fitter. Er worden verschillende ademhalingstechnieken uitgelegd die je kunt toepassen voorafgaand en tijdens de bevalling. Vanuit de gedachten van hypnobirthing werken we aan een positieve houding richting de bevalling door te visualiseren bij de eindontspanning van elke les. De yoga asana’s (houdingen) richten zich op de aandachtsgebieden (zoals het bekken), versteviging van benen, billen en sterkte in armen terwijl rekening gehouden wordt met beperkingen rondom de buik.

Zwangerschapsyoga bij Mireille van Hilten wordt ook genoemd bij verloskundige praktijk de lekbrug.

Programma

Elke bijeenkomst van 2 uur bevat minimaal 45 minuten zwangerschapsyoga en een eindontspanning van 15 minuten waarbij de docent een visualisatie toepast om vertrouwen te versterken richting een zo ontspannen mogelijke bevalling. De volgorde van de lesonderdelen kan soms verschillen. 

Lesdag 1: Introductie
Kennismaken en uitleg basis van de cursus (yoga, ademhaling, positief denken, visualisaties), yoga warming up, aangepaste zonnegroet en asana’s, 1e van 3 ademhalingsoefeningen, eindontspanning met visualisatie.

Lesdag 2: Leren ontspannen
Yoga warming up, aangepaste zonnegroet en asana’s, oefenen 1e ademhalingsoefening, uitleg zenuwstelsel en hoe omgaan met stress, positief denken en affirmaties, eindontspanning met visualisatie gericht op zwangerschap.

Lesdag 3: De bevalling
Yoga warming up, aangepaste zonnegroet en asana’s, 2e ademhalingsoefening voor tijdens bevalling, oefenen 1e ademhalingsoefening, korte uitleg baarmoeder en hormonen, eindontspanning met visualisatie gericht op bevalling.

Lesdag 4: Het kindje in je buik
Yoga warming up, aangepaste zonnegroet en asana’s, 2e ademhalingsoefening voor tijdens bevalling, oefenen 1e ademhalingsoefening, uitleg baarmoeder en hormonen tijdens bevalling, eindontspanning met visualisatie gericht op bevalling.

Lesdag 5: Kracht en vertrouwen
Yoga warming up, aangepaste zonnegroet en asana’s, 3e ademhalingsoefening voor tijdens bevalling, oefenen eerste 2 ademhalingsoefeningen, positief denken en affirmaties, eindontspanning met visualisatie gericht op het geheel van zwangerschap tot en met geboorte.

Begeleiding

Deze cursus wordt gegeven door Mireille van Hilten. Zij heeft een passie voor Life & Health Improvement, is Yoga Docent, ICT Docent en Coach. Zij runt haar eigen bedrijf JadOreLife en geeft ook heerlijke yogalessen bij WISE yoga. Meer informatie vind je ook op haar website: www.jadorlife.com

Data, tijd & prijs

Zaterdag 17 maart van 10:00 tot 12:00
Zaterdag 24 maart van 10:00 tot 12:00
Zaterdag 31 maart van 10:00 tot 12:00
Zaterdag 7 april van 10:00 tot 12:00
Zaterdag 14 april van 10:00 tot 12:00

Je bijdrage voor deze gehele 5 weekse training is € 199,00!

Dit bedrag is inclusief materialen, power points hand outs, meditatie oefeningen en begeleiding van Mireille! Bij elke bijeenkomst serveren wij heerlijke Yogi thee!

Reserveren

Wil je een plek reserveren? Stuur dan een mail naar info@wiseyoga. Of klik op bovenstaande button rechts bovenin deze pagina boek hier dit event.

Wij werken met kleine groepen, aan te raden is jezelf hiervoor bijtijds op te geven.

Door WISE yoga | geplaatst op 20 januari 2018Deel dit bericht!
inschrijven

WISE event

Event:

5-weekse cursus zwangerschapsyoga

Begeleider:

Mireille van Hilten

Datum:

zaterdag 17 maart 2018

Informatie

Tijd:

10:00-12:00

Kosten:

199,00

Inclusief:

thee, werkmaterialen, power point presentatie, oefeningen

Deelnemers:

minimaal 5

Locatie

Adres:

WISE yoga
Klooster 1A
4132 BM
Vianen

Tel nr:

0347-345491

Mob nr:

06-47908288

E-mail adres:

info@wiseyoga.nl


WISE yoga is een onderdeel van WISE 'de lifestyle company'